It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.

Πραγματική βιωσιμότητα.

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το μέλλον και την υγεία των παιδιών μας. Για αυτόν τον λόγο, θέλουμε να είμαστε βιώσιμοι –πραγματικά βιώσιμοι. Όσο καλύτερα μπορούμε. Όπου μπορούμε. Και όσο περισσότερο μπορούμε.

Για όλους.

Για τη φύση μας, για τα παιδιά μας και την κοινωνία.
Καθώς η πραγματική βιωσιμότητα σημαίνει να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα. Και να κάνεις πρόοδο σε όλους τους τομείς. Έχουμε φτάσει στον στόχο μας; Σίγουρα όχι. Αλλά βαδίζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ανακαλύψτε τι κάνουμε σήμερα σε αυτούς τους τομείς:

Βιώσιμα προϊόντα

NUK For Nature

Κάθε προϊόν NUK for Nature είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά.*
Τουλάχιστον κατά το 90%. Στο μπιμπερό NUK for Nature έχουμε, μάλιστα, πετύχει 100%. Για να μπορούν τα παιδιά
να χρησιμοποιούν πιπίλες και μπιμπερό από βιώσιμα υλικά, συνεργαζόμαστε με ειδικούς από διάφορους
τομείς. Έτσι, όλα φέρουν πιστοποίηση βιωσιμότητας, από το πλαστικό και τη σιλικόνη, ενώ το φυσικό καουτσούκ αποτελεί ένα καθαρά
φυσικό προϊόν που προέρχεται από τον χυμό του καουτσουκόδεντρου. Χαίρεται η μητέρα φύση!

*Αυτά τα βιώσιμα υλικά προέρχονται από 100% φυσικές πρώτες ύλες.
 Είναι συμβατά με την προσέγγιση της μάζας ισοζυγίου και είναι πιστοποιημένα βάσει των προτύπων ISCC PLUS (πλαστικά) και REDcert2 (σιλικόνη) ή είναι κατασκευασμένα από φυσικό καουτσούκ.

Μοναδική ανθεκτικότητα

Πολλά από τα μπιμπερό και τα δοχεία μας είναι κατασκευασμένα και από γυαλί ή ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό τους προσδίδει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε αξίζει το μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος κατά την κατασκευή τους. Χάρη στα αντικαταστάσιμα επιστόμιά τους, συνοδεύουν τα παιδιά για πολλά χρονιά και περνούν, μάλιστα, από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα παιδιά.

Ανοξείδωτο ατσάλι
Γυάλινο μπιμπερό
Επιστόμια

NUK Little Friend

Η εξωτερική επένδυση του NUK Little Friend έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Παρ’ όλα αυτά, το υλικό είναι τόσο μαλακό που είναι ιδανικό για αγκαλίτσες. Έτσι, το βρέφος σας θα βάλει τον μικρό φίλο της NUK πρώτα στην αγκαλιά του και έπειτα στην καρδιά του.

Βιώσιμη παραγωγή

slider1.png

Ηλεκτρική ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές

Για την παραγωγή στις εγκαταστάσεις μας στο Zeven της Γερμανίας χρησιμοποιούμε ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό το επιδοκιμάζει όχι μόνο η επόμενη γενιά, αλλά και η Climate Partner που μας προσφέρει τη σχετική πιστοποίηση.
slider2.png

Κατασκευάζεται στη Γερμανία

Τα προϊόντα της NUK βλέπουν το φως του κόσμου στις εργοστασιακές μας εγκαταστάσεις στην Κάτω Σαξονία. Εκεί –ανάμεσα σε δάση και λιβάδια– πραγματοποιείται η σύλληψή τους, η βελτιστοποίησή τους, ο σχεδιασμός τους και η κατασκευή τους. Και για να προσθέσουμε περισσότερο πράσινο γύρω μας, φυτέψαμε στις αρχές του 2020 έναν οπωρώνα με 50 οπωροφόρα δέντρα.
slider3.png

Βιώσιμα υλικά

We want to become more and more sustainable with our products. That's why we are increasingly using sustainable plastic, sustainable silicone and paper packaging. And because natural rubber is made from the milk of the rubber tree, it is a purely natural product. So that mum and dad don't have to worry, we always remain true to our usual high quality standards.
slider4.png

Ανεξάρτητη πιστοποίηση

Για να ελέγχουμε τις διαδικασίες κατασκευής άλλα και εμάς τους ίδιους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συνεργαζόμαστε με ανεξάρτητους θεσμούς. Τα βιώσιμα πλαστικά μας, παραδείγματος χάριν, φέρουν την πιστοποίηση ISCC PLUS, ενώ η βιώσιμη σιλικόνη τη σφραγίδα της REDcert2. Το χαρτί που χρησιμοποιείται για τις συσκευασίες είναι 100% πιστοποιημένο από το FSC (Συµβούλιο ∆ιαχείρισης των ∆ασών).
slider5.png

Ενεργειακά αποδοτική παραγωγή

Έχουμε οικειοθελώς αναλάβει τη δέσμευση να ελαχιστοποιήσουμε την ενεργειακή μας κατανάλωση. Σ’ αυτό μας βοηθάει το σύστημα ενεργειακής διαχείρισης ISO 50001:2018, προκειμένου να διαχειριζόμαστε την ενέργειά μας πάντα πιο αποδοτικά και με μεγαλύτερη σύνεση.
slider6.png

Διαχωρισμός και απόθεση απορριμμάτων

Καθώς ένας στόχος μπορεί να επιτευχθεί και με μικρά βήματα, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον διαχωρισμό και την ορθή απόθεση των απορριμμάτων στο εργοστάσιό μας στο Zeven. Προσπαθούμε να αποφεύγουμε τη δημιουργία απορριμμάτων κατά την παραγωγή στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Σε περίπτωση που προκύψουν απορρίμματα, χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να κατασκευάσουμε αξιοποιήσιμα ανακυκλωμένα υλικά.
slider7.png

Φυσικό αέριο στις θερμικές διεργασίες

Η προστασία των επόμενων γενεών είναι στενά συνυφασμένη και με την προστασία του μέλλοντός τους. Γι’ αυτό, χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο στις θερμικές διεργασίες, ιδίως στην κατεργασία του latex, και αποφεύγουμε πλήρως τη χρήση πετρελαίου ή άνθρακα.

Βιώσιμες συσκευασίες

Χαρτί 100% πιστοποιημένο από το FSC

Για εμάς, η συσκευασία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της βιωσιμότητας. Γι’ αυτό, όλα τα προϊόντα NUK for Nature είναι συσκευασμένα με χαρτί που είναι 100% πιστοποιημένο από το FSC ή σε κουτί από βιώσιμο πλαστικό. Και για τα άλλα μας προϊόντα, προσπαθούμε να βρούμε βιώσιμες λύσεις: Οι θήκες πιπίλας μας, π.χ., δεν καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων, αλλά χρησιμοποιούνται ως πρακτικά δοχεία μεταφοράς και βοηθούν στον υγειονομικό καθαρισμό με ατμό. Πολύ απλά στον φούρνο μικροκυμάτων.

Από εδώ πηγαίνουμε παραπέρα

Με νέα προϊόντα, νέες ιδέες και νέες προκλήσεις.
Για να μπορούμε να ενεργούμε τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον όπως το έχουμε προγραμματίσει: πραγματικά βιώσιμα.